De kapsalon staat voor vele mensen bekend om haar grote hoeveelheid calorieën. Het is de snack die mensen in de nacht na een avondje stappen hongerig naar binnen werken. Ik begrijp dat zo’n vette hap niet echt aan jou besteed is. Maar lekker is het wel. Daarom heb ik een gezonde variant voor je met jackfruit. Hiermee is hij ook helemaal vegan!
INGREDIËNTEN
- 1 blik jackfruit
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- ½ teen knoflook, uitgeperst
- ½ paprika, in blokjes
- 1 eetlepel Shoarmakruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 ml water
- 400 gram zoete aardappel ovenfriet
- 75 gram geraspte (vegan)kaas naar keuze
- peper & zout
- Slamelange
- Cherry tomaatjes (door de helft gesneden)
- 40 gram geraspte (vegan) kaas naar keuze
- Knoflooksaus (vegan)
BEREIDINGSWIJZE
- Giet jackfruit af in een vergiet en spoel het goed af onder de kraan. Laat het vervolgens uitlekken.
- Mix in een grote kom de jackfruit, de knoflook, paprika, uien, shoarmakruiden en de olijfolie. Zorg dat alles goed is gemengd en zet apart.
- Pak een braadpan en verwarm een beetje olie (of light bakboter) en bak hierin de jackfruitshoarma ca. 3 minuten. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Dek de pan af, verlaag het vuur en stoof het jackfruit in 40 minuten gaar. Kijk af en toe zodat het niet droog kookt. Is dat wel het geval, voeg dan wat extra water toe.
- Bak de zoete aardappel frieten af in de oven of airfryer volgens bereidingswijze. Breng deze op smaak met een beetje zout.
- Serveer de zoete aardappelfrieten op een grote schaal. Schep hier de vegan shoarma overheen. Doe de kaas overheen en zet dit nog even een paar minuutjes in de oven zodat de kaas kan smelten. Haal het uit de oven en dek het geheel af met de slamelange en tomaatjes.
- Serveer met een (klein) kommetje knoflooksaus (of mayo). Eet smakelijk!