Heb je Indonesische rendang op het menu staan? Pak dan ook eens uit met lekkere spicy sajoer boontjes. In mijn recept heb ik de kokoscrème voor je vervangen, omdat dit het vrij ‘zwaar’ maakt. En de smaak wordt er niet minder op!
INGREDIËNTEN
- 250 gram verse sperziebonen
- 1 (rode) ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel laos
- 2 cm verse gember (djahe)
- 2 eetlepels santen (kokoscrème)
- 200 ml bouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
- 200 ml (light) kokosmelk
- 1 verse peper
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1/2 theelepel trassi
- 1 eetlepel palmsuiker
- 2 blaadjes (Indische) laurier
- 1 limoenblaadje (djeroek poeroet)
- Scheutje limoensap
BEREIDINGSWIJZE
1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Bak dit glazig in een koekenpan.
2. Snij ondertussen de gember schoon en snij deze in kleine blokjes (je moet ze er na afloop makkelijk weer uit kunnen halen, dus niet te klein..)
3. Voeg de gember en de laos kruiden toe en bak ik een kleine 5 minuten mee met de ui en knoflook.
4. Verwijder de zaadjes van de rode peper en had deze vervolgens fijn.
5. Voeg het pepertje, het limoenblaadje, laurier, sambal, trassie en palmsuiker toe en bak dit nog even 1 minuut mee.
6. Voeg de bouillon en de kokosmelk en de boontjes toe het laat het geheel 8 a 12 minuten zachtjes pruttelen. Doe er geen deksel op, want je kookt het ‘droog’.
7. Vis de blokjes gember, de laurier- en de limoenblaadjes eruit. En klaar ben je!