Met salades kun je alle kanten op. Je kunt het heel slank houden, maar daarmee doe je jouw lichaam tekort. Probeer hem daarom stap voor stap voedzamer en lekkerder te maken.
Tonijn – courgette spaghetti – hüttenkäse
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn (op water)
- Portie ijsbergsla
- 1 tomaat
- Paar augurken
- ¾ courgette of 250 gram kant en klare courgette spaghetti
- 2 el hüttenkäse
- Zout en peper
Heb je een spirelli, draai dan zelf ongeveer 250 gram van een courgette tot spaghetti. Bak dit kort met wat zout, peper en een beetje soja saus. Laat dit afkoelen. Snij ondertussen de tomaat door de helft en verwijder het binnenste vruchtvlees, zodat het vocht eruit is. Snij de tomaat vervolgens in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar ben je.
Eet voor de energie en de vezels de salade met crackers of brood.
Rode biet – quinoa – huttenkäse
Ingrediënten:
- 200 gram bietjes (voorgekookt)
- 75 gram slamelange
- Paar augurken (naar smaak)
- 1 stengel lente-ui
- 75 gram hüttenkäse
- 1 blikje voorgekookte quinoa (of kook zelf een portie)
- Zout en peper
Voor deze salade kun je de bietjes raspen, in plakjes snijden of in kleine blokjes. Zelf vind ik in blokjes het lekkerste. Doe dit in een kom. Snij vervolgens wat augurk en lente-ui in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bietjes. Meng de quinoa en de hüttenkäse erdoorheen en klaar ben je!
Probeer dit met (geroosterd) brood.