Een lekkere, maar gezonde slanke muffin bij het ontbijt? Dat kan! En nog een voordeel, je kunt ze invriezen. Ideaal voor als je een keertje snel moet, of een lekker tussendoortje mee wilt voor onderweg. Check snel mijn recept voor bananenbrood muffins met appel en kaneel.
INGREDIËNTEN
- 3 bananen
- 150 gram amandelmeel
- 1.5 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 2 appels
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snij de appel in kleine stukjes en pureer de banaan.
- Doe de eieren in een kom en klop deze goed los. Klop vervolgens de gepureerde bananen, de honing en het snufje zout erdoor.
- Doe het amandelmeel, bakpoeder en kaneel in de kom en meng dit door elkaar.
- Spatel de droge ingrediënten door je eiermengsel tot een mooi egaal beslag. Voeg als laatste de appel door je beslag.
- Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffin vormpjes. Plaats deze dan in de muffinvorm. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes.
- Zet de muffins in de oven en bak in zo’n 40 minuten gaar. Leg er wat aluminiumfolie overheen wanneer de bovenkant te bruin wordt.
- Haal de muffins uit de oven, even laten afkoelen en genieten maar!