Image default
Stap 3: Ontbijt

Bananenbrood muffins

Een lekkere, maar gezonde slanke muffin bij het ontbijt? Dat kan! En nog een voordeel, je kunt ze invriezen. Ideaal voor als je een keertje snel moet, of een lekker tussendoortje mee wilt voor onderweg. Check snel mijn recept voor bananenbrood muffins met appel en kaneel.

Bananenbrood muffins met appel en kaneel

Saya Bananenbrood muffins Bananenbrood muffins Printen
Personen: 12 stuks Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 2 appels

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snij de appel in kleine stukjes en pureer de banaan. 
  3. Doe de eieren in een kom en klop deze goed los. Klop vervolgens de gepureerde bananen, de honing en het snufje zout erdoor. 
  4. Doe het amandelmeel, bakpoeder en kaneel in de kom en meng dit door elkaar. 
  5. Spatel de droge ingrediënten door je eiermengsel tot een mooi egaal beslag. Voeg als laatste de appel door je beslag. 
  6. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffin vormpjes. Plaats deze dan in de muffinvorm. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes.
  7. Zet de muffins in de oven en bak in zo’n 40 minuten gaar. Leg er wat aluminiumfolie overheen wanneer de bovenkant te bruin wordt.
  8. Haal de muffins uit de oven, even laten afkoelen en genieten maar!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy