Dit recept lijkt wel een beetje op bananenbrood. Alleen zit er minder banaan in en gebruik je kwark. Daarnaast gebruik je havermoutmeel in plaats van amandelmeel (wat in 99% van de recepten voor bananenbrood gebruikt wordt). Hiervoor vermaal je wat havermout in een keukenmachine tot meel. Dit is een stuk goedkoper dan amandelmeel en tevens aanzienlijk lager in calorieën. Dat maakt dit recept dubbel lekker dus zo lekker!
Tip: Havermoutmeel kan je heel eenvoudig zelf maken door havermout in een blender te verhalen tot meel. Scheelt je een hoop geld!
INGREDIËNTEN
- 150 gram havermoutmeel. Vermaal hiervoor 150 gram havermout in een blender tot meel
- 100 gram boekweitmeel (of andere soort bloem)
- 250 gram magere kwark
- 1 ei
- 1 grote banaan (of 2 kleintjes)
- 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)
- 1 grote peer (geschild en in blokjes gesneden)
- 30 gram rozijnen
- Handje ongebrande en ongezouten noten
- * Vermaal hiervoor 150 gram havermout in een blender tot meel.
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pureer de banaan en mix de kwark er goed doorheen.
- Meng het havermoutmeel, het boekweitmeel, het zout, bakpoeder en de kaneel in een beslagkom.
- Klop het ei goed los in een kom en voeg het kwarkmengsel hieraan toe.
- Spatel de droge ingrediënten door het kwarkmengsel. Voeg daarna ook de peer, rozijnen en eventueel wat noten voor het beslag.
- Gebruik je geen siliconen vorm? Vet je dan het bakblik goed in of bekleed het blik met bakpapier.
- Schep het deeg in de vormen en verdeel het nog even mooi gelijkmatig over de vorm.
- Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake. Kijk tussendoor of de bovenkant niet te donker wordt. Is dat het geval, dan kun je het afdekken met aluminiumfolie.
- Laat afkoelen, snijd in plakjes en genieten maar!
NOTES
Je kunt voor dit recept een siliconen vorm gebruiken. Die hoef je niet in te vetten.