Zelf Granola maken
Je kunt granola of muesli in de supermarkt kopen, maar hier zijn vaak smaakversterkers en conserveermiddelen aan toegevoegd. Daarnaast is het ook best duur. En dat terwijl je het ook makkelijk zelf kunt maken. Wel zo gezond en misschien wordt het dan net wat makkelijker voor je.
Ga je voor een van mijn smooth in a bowl recepten zoals in stap 1 of stap 2 beschreven staat? Dan is deze granola een mooie finishing touch!
INGREDIËNTEN
- 350 gram havermout
- 150 gram noten en/of zaden (wat jij het liefst wilt)
- 40 gram sesam
- 2 el honing
- 160 ml kokosolie
- 120 gram rozijnen (of stukjes gedroogde abrikoos, dadel en/of een beetje geraspte kokos of kokos vlokken)
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170.
- Meng de honing en de kokosolie in een kom.
- Zorg ervoor dat overige ingrediënten grof gehakt zijn (m.u.v. de rozijnen) en meng dit met de honing en de kokosolie.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid hier het havermout mengsel over. Afhankelijk van de grote van je bakplaat heb je een of meerdere nodig.
- Bak de granola ongeveer 30 à 35 minuten in de oven. Haal het na 20 minuten even uit de oven om te keren.
- Als de granola klaar is laat je deze afkoelen en voeg je daarna de rozijnen (of ander gedroogd fruit en/of kokos) toe.
- Je kunt jouw zelfgemaakte granola ongeveer 2 weken bewaren in een weckpot.