Image default
Stap 1: Diner

Indiase curry

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, laat ik je experimenteren om naast groente ook vis, vlees, granen en/of peulvruchten toe te voegen aan je avondeten. In deze curry heb ik voor rijst gekozen. Het eten van rijst kan best spannend zijn. Mocht dit niet in een keer gaan, dan kun je dit opbouwen door een deel rijst te nemen en het overige deel aan te vullen met bloemkoolrijst. Bouw dit vervolgens langzaam op. 

Ook lekker is om de linzen aan de rijst toe te voegen. Meng deze dan in de laatst minuut van het koken van de rijst toe (dus voordat je de rijst afgiet). 

Indiase curry

Saya Indiase curry Indiase curry Printen
Personen: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 200 gram witte kool in dunne reepjes gesneden
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 75 gram pangasius filet
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 1 el milde currypasta
  • Portie zilvervliesrijst
  • Optioneel: blikje linzen of kikkererwten (uitgelekt gewicht 125 gram)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snij de boontjes in kleinere stukjes (ongeveer in drie delen) en kook deze circa 5 minuten voor. 
  3. Snij de vis in blokjes en bak deze met wat zout, peper en een beetje soja saus gaar. Zet daarna opzij. 
  4. Bak de spitskool om hoog vuur kort in een hapjes/wokpan. Voeg de currypasta voeg en bak dit kort mee. Blus het af met de kokosmelk. 
  5. Voeg de boontjes en de linzen/kikkererwten toe en kook dit nog even kort mee tot het geheel iets ingekookt is. 
  6. Voeg de vis toe en klaar ben je. 
  7. Serveer met de rijst. 

NOTES

Vind je het gebruik van de curry pasta nog wat te eng? Vervang dit dan door kruiden: 2 tl kerrie , 1 tl kurkuma, 1 tl loas (of citroengras) en 0,5 tl gember.

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy