Image default
Stap 1: Diner

Marokkaanse pompoen schotel

In mijn recept voor een Marokkaanse pompoen schotel probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met wat jij vanuit de anorexia aankan, maar ook met wat jouw lichaam nodig heeft. Ik werk daarom veel met lekker veel groente en laat je experimenteren met het toevoegen van vis, vlees, granen en peulvruchten. En boy o boy, wat ben ik dol op de Marokkaanse keuken. De geuren, kruiden én de kleuren! Hopelijk wordt dit voor jou uiteindelijk ook een feestje op je bord.

Marokkaanse pompoen schotel

Saya Marokkaanse pompoen schotel Marokkaanse pompoen schotel Printen
Personen: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 200 gram pompoen blokjes
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 150 gram sperzieboontjes
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 el Ras El Hanout kruiden
  • Klein blikje kidneybonen (uitgelekt gewicht 125 gram)
  • Portie zilvervliesrijst

BEREIDINGSWIJZE

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snij de boontjes in kleinere stukjes (ongeveer in drie delen) en kook deze circa 4 minuten voor. Voeg hierbij na 2 minuten de bloemkoolroosjes toe en kook deze nog even kort mee. 
  3. Fruit de pompoen met de ui even aan in een hapjespan. Voeg daarna de kruiden toe en bak kort mee. Voeg een beetje water toe om het geheel af te blussen. 
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en nog een beetje water. Laat het geheel circa 6 minuten inkoken. 
  5. Voeg de (uitgelekte) kidneybonen, de boontjes en bloemkoolroosjes toe en kook dit nog even kort mee.
  6. Als het goed is is alles nu ingekookt en kan je het serveren met de rijst. 

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy