Met ei is er heel veel mogelijkheden. Hieronder een aantal slanke omeletjes gecombineerd met groenten. Hopelijk zit er eentje tussen die bij jou in de smaak valt. Probeer het met (geroosterd) brood.
Courgette basilicum omelet
Ingrediënten:
- ¼ courgette
- 3 eieren (2x alleen het eiwit)
- Scheutje melk naar keuze
- 2 handjes verse basilicum
- Peter en zout
- Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in plakken, zodat je hier straks de bodem van de koekenpan mee kunt bedekken.
- De het ei, de twee eiwitten met een scheutje melk en wat zout en peper in de blender en pureer hier de basilicum doorheen.
- Verhit wat olie of (light) bakboter in de koekenpan en bedek dit met de courgette. Bak dit kort en voeg daarna het eimengsel toe.
- Laat de omelet op een laag vuurtje met een deksel op de koekenpan langzaam stollen.
- Als je omelet aan de bovenkant gestold is, kun je hem omkeren. Hiervoor laat je de omelet op een bord schuiven en vervolgens leg je de koekenpan hier bovenop. Daarna draai je het geheel.
Probeer dit met (geroosterd) brood.
Roerbakgroente omelet
Ingrediënten:
- 3 eieren (2x alleen het eiwit) – kort gemixt
- 100 gram roerbakgroente naar keuze (ik vind met champignons lekker)
- 2 el hüttenkäse
- Verwarm de koekenpan met een beetje olie of (light) bakboter en bak hierin de wokgroente tot deze lekker knapperig zijn.
- Voeg het eiermengsel toe en verdeel hierover de hüttenkäse.
- Laat het met een deksel op de pan op laag vuur stollen. Omkeren is dan niet nodig.
Probeer dit met (geroosterd) brood.
Broccoli spinazie omelet
Ingrediënten:
- 3 eieren (1x alleen het eiwit)
- Scheutje melk naar keuze
- 2 handjes verse spinazie
- Ongeveer 70 gram broccoli
- 2 el hüttenkäse
- Peter en zout
- Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze kort tot ze beetgaar zijn.
- Klopt de eieren en het eiwit met wat zout en peper met de garde.
- Verwarm de koekenpan met een beetje olie of (light) bakboter en voeg de broccoli en de spinazie toe. Bak dit kort totdat de spinazie geslonken is.
- Giet het eiermengsel in de pan en verdeel de hüttenkäse hierover.
- Laat de omelet met een deksel op de pad stollen. Als de bovenkant gestold is, kan je hem uit de pan halen.
Probeer dit met (geroosterd) brood.
Omelet zonder poespas
Ook een gewoon omeletje zonder de poespas van allerlei groente kan heel lekker zijn. Dus waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Probeer maar eens een omeletje met brood en een beetje tomatenketchup. Zo simpel kan het dus ook.