Een good old fashion stamppot, zo lekker. Maar ik begrijp maar wat goed dat het eten van een bord vol met aardappelen niet echt aan jou besteed is. Maar wist je dat je ook een heerlijke stampot kunt maken met zoete aardappel en knolselderij? En zoete aardappel zijn ook super gezond. Gezonder zelfs dan de standaard pieper!
INGREDIËNTEN
- 300 gram Knolselderij
- 300 gram Zoete aardappel
- 300 gram hutspot groenten
- Bouillonblokje (groete)
- Scheutje (50 ml) melk naar keuze
- Zout en peper
- Vegetarische balletjes
- Light jus
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knolselderij deze in blokken van ongeveer 4 cm. Kook de knolselderij gaar met het bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 10 minuten (ze zijn gaar als je er met de vork in kunt prikken). Kook het niet te ver door.
- Schil de zoete aardappel en snij ook deze in stukken en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar met een beetje zout. Je moet er net met de vork in kunnen prikken.
- Doe de knolselderij en de zoete aardappels in een pan en zet deze nog even op laag vuur. Dan dampt het vocht eruit en heb je straks een mooier (droge) stamppot.
- Bak de hutspot groenten met wat zout en peper (en wat mosterd).
- Stamp de aardappelen en knolselderij met een scheutje melk, zout en peper fijn en roer vervolgens de hutspot groenten erdoorheen. Doe het geheel in een ovenschaal.
- Zet de stamppot circa 20 minuten in de oven zodat deze een mooi krokant laagje krijgt.
- Bak ondertussen de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik snijd ze door de helft trouwens) en maak de jus. Doe de balletjes in de jus en kook deze nog kort mee.
- Serveer de hutspot met de jus en de balletjes. Eet Smakelijk!