Image default
Stap 2: Diner

Spaghetti

Als kind wilde ik alleen de spaghetti en zo min mogelijk saus. Als die groenten vond ik maar niks. Nu is dat omgekeerd. En dus heb ik een spaghetti voor je met veel groenten. Dankzij de roomkaas krijg je op een ‘light’ manier toch een romig effect! Met de groente in dit recept kun je qua verhouding naar smaak variëren.

Spaghetti met saus

Saya Spaghetti Spaghetti Printen
Personen: 1 Voorbereiding:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 250 gram bladspinazie (diepvries)
  • 150 gram broccoli roosjes
  • 1 klein blikje erwtjes (uitgelekt 130 gram)
  • 150 gram champignons (gesneden)
  • 100 gram courgette in kleine blokjes
  • 70 gram light roomkaas
  • 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
  • Zout en peper
  • Beetje soja saus
  • Portie volkoren spaghetti

BEREIDINGSWIJZE

  1. Ontdooi de spinazie op laag vuur en giet het overtollige vocht eruit. 
  2. Kook de broccoliroosjes 3 à 5 minuten kort voor.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bak de champignons met de courgette op middelhoog vuur in een hapjespan en voeg een beetje sojasaus toe. Voeg daarna de overige groente en de tonijn toe. Meng dit goed door elkaar. Bak dit nog enkele minuten. Indien er veel vocht in zit (wat vaak uit de spinazie komt), giet dit vocht er dan uit om een mooie droge saus te krijgen.  
  5. Voeg de roomkaas, zout en peper toe en serveer het met de spaghetti. Eet smakelijk. 

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy