Hou je van spicy, dan is dit broodje wat voor jou. Je moet er alleen wel even voor de keuken in en een beetje geduld hebben, omdat de marinade in de kip moet trekken. Maar het is het wachten waard.
INGREDIËNTEN
- 175 gram kipfilet
- 100 gram mango chutney
- Veldsla
- 1 kleine ui
- 1 klein teentjes knoflook
- 1/3 rode peper
- peper, zout en naar smaak sambal
- Twee (volkoren)pistoletjes
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd de kipfilet in blokjes. Doe vervolgens de kipfilet in een kom met de mango chutney en marineer dit bij voorkeur één uur in de koelkast.
- Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de rode peper in dunne ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode pepers om ze iets minder pittig te maken).
- Verhit een beetje (light) bakboter in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook samen met de ringetjes rode peper even aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de kip met de mango chutney toe en bak de kip tot deze gaar is. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en naar wens beetje sambal. Kook de chutney in tot deze was dikker en plakkerig is.
Beleg je broodje door hier wat veldsla op te doen met daarover de sticky spicy kip. Eet smakelijk!