Avocado. Het heeft lang geduurd voordat ik dit kon waarderen. Voor mij was het een caloriebommetje. Nu zie ik het een vitaminebommetje! Want deze vrucht is o zo gezond.. En je kan er zo ontzettend veel mee. Zo ook deze heerlijke guacamole! De finishing touch van mijn favo nacho’s recept, maar ook heerlijk bij de borrel of lekker als gezonde lunch op een broodje.
INGREDIËNTEN
- 100 gram avocado
- Halve kleine rode ui (versnippert)
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 kleine rode peper
- Scheutje limoensap
- Zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
1. Prak de avocado met de knoflook, zout, peper en scheutje limoensap fijn in een kom.
2. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en snij deze in kleine stukjes.
3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij deze in zo klein mogelijke stukjes.
4. Voeg de tomaat, rode peper en de halve versnipperde rode ui toe aan de avocado. Roer alles even goed door elkaar.
5. Eet smakelijk!