Helemaal hip en niet zo gek ook, want deze Mexicaanse vorm van chips eten is ook wel ultiem lekker. Ik kan begrijpen dat je niet zo into the crème fraîche bent. Dat geeft niet. Ik ook niet.. Daarom vervang ik dit met sour cream.
Ben je eenmaal lekker bezig en wil je de guacamole zelf maken? Dat kan! Ik heb hier een recept voor een eigengemaakte guacamole, zoals ik hem het aller lekkerste vindt.
INGREDIËNTEN
- 150 gram kipfilet
- 100 gram chorizo (in kleine blokjes gesneden)
- 1 zak nacho’s
- 1 grote rode ui
- 1 eetlepels tomaten puree
- 1 eetlepels sambal badjak
- 100 gram maïs
- 100 gram zwarte bonen
- 1 tl komijn
- 0,5 tl cayenne peper
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- 1 eetlepele sour cream
- Peper en zout
- 1 portie guacamole
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Bak (of kook) de kip gaar. Laat hem afkoelen en trek er draadjes van (zodat er pulled chicken ontstaat).
- Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze krokant in de koekenpan (ca. 2 minuten). Je hoeft eigenlijk geen bakboter of olie hierbij te gebruiken omdat je in principe het vet uit de chorizo bakt.
- Verhit een beetje (light) bakboter in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de tomatenpuree, kruiden, sambal, maïs, zwarte bonen, kip en chorizo bij de ui en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen.
- Verdeel de helft van de vulling over de ovenschaal en dek dit af met de helft van de nacho’s. Strooi hier 1/3 deel van de kaas over. Herhaal dit en voeg al laatste in het midden van de schaal de sour cream toe. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven en bak tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de nacho’s met een kommetje guacamole. Check hiervoor ook mij recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.