Wil je een lekker borrel op tafel zetten of een lekker broodje voor jezelf maken? Duik dan de keuken in en ga zelf aan de slag met het maken van een slanke salade. Lekker voor op brood of voor bij de borrel. Bij een borrel kan je er naast toast ook plakjes komkommer bij serveren. Dat dipt ook goed!
Hier mijn ultieme recept voor een slanke kip kerrie salade. Lekker en zonder alle meuk die er in zit als je het bij de supermarkt koopt, want daar zit over het algemeen meer mayo in dan kip.
Wil je meer inspiratie voor lekkere salades? Bekijk dan ook mijn recept voor een slanke krabsalade of tonijnsalade.
INGREDIËNTEN
- 100 gram kipfilet
- 35 gram calve 3% vet mayonnaise
- ½ blokje kippenbouillon
- ½ bosui
- ½ eetlepel kerrie
- ½ theelepel citroensap
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kurkuma
BEREIDINGSWIJZE
- Vul een pan met water en breng dit met het bouillonblokje aan de kook.
- Kook de kip in ca. 10-15 minuten gaar in het kokende water en laat deze even afkoelen.
- Snij de bosui in kleine ringetjes en met dit ondertussen met de mayonaise, kerrie, citroensap, paprikapoeder en kurkuma door elkaar in een kom.
- Trek de kip met een vork in dunne reepjes.
- Meng alles door elkaar in een kom en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.