Lekker borrelen met hapjes kan best lastig zijn voor iemand met anorexia (of een verleden hiermee). De meeste salades uit de supermarkt bevatten veel calorieën. En dat terwijl je ze ook zelf kunt maken. Niet alleen lekkerder, maar ook gezonder. Daarom deel ik hier een lekker krabsalade met je. Benieuwd naar meer? Ontdek dan ook mijn kip kerrie salade en tonijnsalade.
INGREDIËNTEN
- 200 gram shurimi sticks
- Ca. 50 gram (light) roomkaas
- Lente-ui
- Augurken + sap
- Ca. 1 el ketchup
- Ca. 1 tl Mosterd
- Snufje kerrie
- Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- De eerste stap is het meest tijdrovende. Dat is namelijk de shurimi sticks ‘ontleden’. Deze zijn opgerold en bestaan uit allemaal draadjes. Deze structuur wil je. Ik rol hiervoor de surimi sticks uit door het beginstukje los te maken. Vervolgens kun je de draadjes eraf trekken. Heb je dit geduld niet? Dan kun je de uitgerolde sticks ook op elkaar leggen en met een mes dunnen draadjes ervan af snijden.
- Snij de langwerpige draadjes shurimi sticks ik kleinere stukjes van ongeveer 3 mm.
- Meng de shurimi sticks met een beetje roomkaas zodat je een mooie substantie krijgt (zoals de salades uit de supermarkt).
- Snij 1 a 2 stengels lente uit (afhankelijk van smaak) in kleine stukjes en voeg dit toe aan de krabsalade.
- Voeg naar smaak augurken toe (snij ook deze in kleine stukjes). En voeg tevens een scheutje augurkensap toe aan de krabsalade.
- Voeg een beetje mosterd en ketchup toe en een snufje kerrie.
- Maak op smaak met een beetje zout en peper.
NOTES
Je kunt dit recept ook met garnalen maken, of nog wat garnalen toevoegen ter decoratie.