Broodje met…
Ken je dat, het is lunchtijd en je kan maar niet verzinnen wat je op jouw broodje moet doen. Totale blokkade.. je hersens krijgen het niet meer verzonnen. Daarom een kleine back-up met 5 keer een lekker en spannend beleg voor op je broodje. Even wat anders.. En nog altijd gezond!
Hummus avocado – geitenkaas – sla
Bij de AH hebben ze een slanke hummus met avocado. Erg lekker, maar ook super gezond. In hummus zitten veel eiwitten en vezels wat jouw lichaam aan het werk zet. Daarnaast bevat het ook veel ijzer, folaat, fosfor en vitamine B. Met de toevoeging van avocado krijg je gezonde (onverzadigde) vetten binnen. Een super mooie training voor jouw lichaam om hier weer aan te wennen en jouw verbrandingsmotortje weer te laten draaien.
Voor de geitenkaas kun je kiezen uit harde 30+ geitenkaas of een zachte geitenkaas. Maak het geheel af met een beetje veldsla.
Pindakaas – komkommer – zeezout (of sambal)
Ik heb de pindakaas enorm gemist, maar hij is terug in mijn leven! En met deze combinatie maak je de de smaken nog wat spannender.
Tip: Wist je dat je eigenlijk iedere dag een handje noten moet eten? Hierin zitten heel veel gezonden stoffen die eigenlijk niet te vervangen zijn met andere voedingsmiddelen. Ik kan begrijpen dat dit best eng is. Maar wist je dat je ook diverse 100% pindakaas soorten zijn op basis van noten, zoal amandelen of cashewnoten. Met een broodje met deze pindakaas sla je dus twee vliegen in één klap; lekker en gelijk een portie noten!
Gerookte kip – roomkaas – rucola – tomaat
Gerookte kip, ideaal voor als je het bakken van kip liever (nog) niet doet. Met wat light roomkaas naar keuze, rucola en tomaat heb jij in no-time een heerlijk speciaal belegd broodje. Eet smakelijk!
Zalm – zuivelspread – komkommer – zeezout
Zalm is een van de gezondste vissen. Dit komt door de gezonde (onverzadigde vetten). En dat dit goed voor je is, dat hoef ik je denk ik niet meer te vertellen.. Met een beetje light zuivelspread (met bieslook), komkommer en zeezout heb jij een heerlijk broodje en hou je het toch nog een beetje light.
Oude kaas – appelstroop – veldsla – walnoten
Save the best for last! Deze is mijn favoriet. Misschien ook wel het spannends, maar geloof me. Hij is zeker de moeite waard. Voor de oude kaas kun je de 30+ versie van Milner kiezen. Voor de appelstroop kies ik altijd een 100% natuurlijke, waar geen suiker aan toegevoegd is. Dit is gezonder en een bron van ijzer!