Image default
stap 2: Lunch

Courgette-tomaat-paprika soep

Tijd voor soep! Als de bladeren goud kleuren, de wind geur wordt en de dagen korter, dan verlang ik naar een lekker verwarmend soepje. Omdat de ‘R’ nog niet zo heel lang in de maand zit, groeien er in mijn moestuintje nog een paar laatste courgettes, paprika’s en tomaten. En hier blijk je dus een heerlijke soep van te kunnen maken!

Mocht je nu nog een extra gezonde twist aan je soep willen geven? Voeg dan wat zeewier toe. Want niks is zo gezond als groente uit de zee. Benieuwd waarom? Hierbij een paar gezondheidsvoordelen:

  • Bevorderd je schildklierfunctie om gezond te functioneren
  • Reguleert je bloedsuiker- en cholesterolspiegel, wat bijdraag aan een gezond gewicht
  • Het heeft een ontgiftende werking van zware metalen en vrije radicalen. En die wil je liever niet vrij door je lichaam hebben banjeren.
  • Bescherm en verbetert de functie van je lever en nieren
  • Ondersteund gezonde gewrichten
  • Versterkt de weerstand tegen allergieën
  • Vergroot de zuurstofopname en het energieniveau

En wist je dat het je ook helpt bij gewichtsafname? Zo zie je maar weer dat het niet om de calorieën gaat, maar dat je best mag durven te vertrouwen op het bijzondere mechanische van ons lichaam.

(bron: zeewierwijzer.nl)

Durf je het aan om er wat meer een maaltijd soep van maken? Want een kommetje groente met water is helaas nog geen volwaardige lunch.. Voeg dan wat linzen aan toe voegen of eet er een sneetje (volkoren) brood/cracker bij.

Saya Courgette-tomaat-paprika soep Courgette-tomaat-paprika soep Printen
Personen: 5 Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 800 gram trostomaten
  • 2 witte uien
  • 1 grote courget (of 2 kleintjes)
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerrie
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 900 ml water

BEREIDINGSWIJZE

Om te beginnen rasp je de courgette, snipper je de uit en snij je de paprika in kleine stukjes. Ook de tomaten snij je in kleinere delen. 

Fruit de ui met de 2/3 van paprika en de knoflook (uitgeperst) en voeg na een paar minuten de tomaten toe. Laat dit e ven een paar minuten sudderen en voeg dan de helft van de geraspte courgette en de kruiden toevoegen en laat nog nog ongeveer 7 minuutjes doorkoken. Daarna kun je de bouillon toevoegen.

Laat het geheel even 20 minuutjes zachtjes doorkoken. Daarna kan je er met de blender een gladde soep van maken. Voeg na het pureren van de soep de overige courgette en paprika toe voor een lekker bite! 

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy