Wentelteefjes maken
Een keertje niet een kommetje yoghurt met muesli en fruit, maar even de keuken in voor wat anders. Heb je de tijd? Maak dan eens good old dutch wentelteefjes! En wist je dat wentelteefjes niet allen lekker zijn, maar ook nog eens heel erg goed voor je zijn? Met de combi van brood, karnemelk en fruit bevat dit ontbijtje vezels, eiwitten en vitamines. Een gezonde start van de dag dus!
INGREDIËNTEN
- 80 ml (plantaardige)melk naar keuze (karnemelk is ook erg lekker)
- 1 ei
- ½ tl kaneel
- paar sneetjes brood (stevig volkoren)
- Olie (light bakboter) om in te bakken
- 1 el kokosbloesemsuiker (of andere soort suiker)
- Fruit naar keuze voor de topping*
BEREIDINGSWIJZE
- Meng de melk met het ei en de kaneel in een kom en doe het daarna in een diep bord.
- Dompel de sneetjes brood onder in het melkmengsel. Laat het hier enkele minuten in liggen, zodat het goed kan intrekken.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes een paar minuten aan elke kant tot deze mooi bruin van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 3 à 5 minuten per kant.
- Meng de (kokosbloesem)suiker met een beetje extra kaneel en strooi dit over elk wentelteefje.
- Maak de wentelteefjes af met een topping naar jouw keuze.
NOTES
Ik maak hem graag met gebakken banaan en kokosrasp. Maar fruit en een beetje (kokosbloesem)suiker is ook erg lekker!