Ik ben dol op de Indonesische keuken en al helemaal op rendang. Zeker in combinatie met sajoer boontjes en rijst. Voor de rendang maak ik gebruik van een slow coocker, want je moet het jezelf niet te moeilijk maken.
INGREDIËNTEN
- 1 kilo rundvlees (ik gebruik magere runderlappen)
- 200 ml (light) kokosmelk
- 3 uien (middelgroot)
- 3 tenen knoflook
- 3 blaadjes djeroek poeroer (limoenblaadjes)
- 1 rode peper (eventueel zonder zaadlijsten – dan wordt het iets minder pittig)
- 1 stuk steranijs
- 1½ eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 eetlepel qeraspte gember
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels laos
- 1½ theelepel trassi
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Maak de boemboe door de uien, knoflook gember, rode peper, trassi, ketjap manis, palmsuiker, ketoembar, komijn, laos en kruidnagelpoeder fijn te maken in een blender.
- Verhit een beetje (light) bakboter in een ruime koekenpan en bak de boemboe kort aan tot deze lekker begint te ruiken.
- Voeg dan de stukjes rundvlees toe en bak deze om en om bruin (het vlees hoeft niet gaar te zijn). Vermoedelijk is je pan niet ruim genoeg en moet dit even in twee delen.
- Doe het vlees daarna in de slowcooker en voeg de kokosmelk, blaadjes djeroek poeroet en de steranijs toe.
- Zet de slowcooker voor ca. 8 uur op low (of 5-6 uren op high).
- Verwijder de djeroek poeroet en de steranijs en klaar ben je. Eet smakelijk!
2 reacties
This is the perfect webpage for everyone who wishes to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that has been written about for a long time. Great stuff, just great!
I was very happy to discover this site. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely really liked every bit of it and i also have you saved as a favorite to see new things on your site.