Image default
Stap 3: Ontbijt

Apple crumble

Ontbijten mag best weer een feestje zijn, toch? Daarom deze healthy apple crumble. Ik heb het zo gezond en slank mogelijk voor je gehouden. En nog een voordeel, je keuken ruimt hierna ook heerlijk naar appeltaart. Let’s try!

Apple crumble

Saya Apple crumble Apple crumble Printen
Personen: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 grote appel
  • 20 gram rozijnen
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl koekkruiden of kaneel
  • 30 gram havermout
  • 15 ml honing
  • 10 ml kokosolie
  • Optioneel: wat kwark voor de topping

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Week de rozijnen 10 minuten voor in warm water en giet ze daarna af.  
  3. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze met het citroensap, de kruiden en de geweekte rozijnen in een kom. 
  4. Kneed de havermout, kokosolie en honing samen tot het een geheel is.
  5. Vet 2 soufflé bakjes in en verdeel het appelmengsel over de bakjes.
  6. Verdeel hier de havermout crumble overheen.
  7. Zet de bakjes 20 minuten in de oven.
  8. Voeg als topping nog een beetje kwark toe met wat kaneel. 

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy