Ontbijten mag best weer een feestje zijn, toch? Daarom deze healthy apple crumble. Ik heb het zo gezond en slank mogelijk voor je gehouden. En nog een voordeel, je keuken ruimt hierna ook heerlijk naar appeltaart. Let’s try!
INGREDIËNTEN
- 1 grote appel
- 20 gram rozijnen
- 1 tl citroensap
- 2 tl koekkruiden of kaneel
- 30 gram havermout
- 15 ml honing
- 10 ml kokosolie
- Optioneel: wat kwark voor de topping
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de rozijnen 10 minuten voor in warm water en giet ze daarna af.
- Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze met het citroensap, de kruiden en de geweekte rozijnen in een kom.
- Kneed de havermout, kokosolie en honing samen tot het een geheel is.
- Vet 2 soufflé bakjes in en verdeel het appelmengsel over de bakjes.
- Verdeel hier de havermout crumble overheen.
- Zet de bakjes 20 minuten in de oven.
- Voeg als topping nog een beetje kwark toe met wat kaneel.