Image default
Stap 1: Ontbijt

Pannenkoekjes

Ik ben gaan experimenteren met slanke pannenkoekjes bakken. En het is gelukt! Ik heb er eentje  voor je gemaakt met alleen banaan, ei en kaneel. En het is verrassend lekker. Hopelijk lukt het jou met de topping, want dit maakt het nog lekkerder. En wees niet bang om te bakken in een beetje vet. Ik vond dit zelf ook heel eng, maar heb er inmiddels vrede mee. En eerlijk, ik merk geen verschil aan mijn lichaam nu ik weer vet gebruik om in te bakken. Je lichaam gebruikt dit om je organen in leven te houden, vooral je hersenen hebben vetten nodig. Dus doe het voor je koppie.

Zelf pannenkoekjes maken

Saya Pannenkoekjes Ik ben gaan experimenteren met pannenkoekjes bakken. En het is gelukt! Ik heb er eentje voor je gemaakt met alleen banaan, ei en kaneel. Printen
Personen: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Voedingswaarde caloriën vetten
Beoordeling 5.0/5
( 1 Stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Kaneel
  • Topping: Kokosrasp met een beetje agave- of ahornsiroop of wat vers fruit met een beetje (magere) kwark

BEREIDINGSWIJZE

Doe de banaan met het ei en het eiwit in een blender. Doe een klein beetje olie of (light) bakboter in de koekenpan en bak hierin jouw pannenkoekjes. Als je een deksel hebt, doe die er dan op. Dan gaat het iets sneller. Als de pannenkoekjes goed stevig zijn (wat echt wel even duurt), draai je ze om en bak je de andere kant. Klaar? Voeg dan de topping toe. 

Tip: Probeer eerst een klein pannenkoekje om er even handig in te worden. En daarna de rest. Ik deed er zelf drie tegelijk, want niet alles past in één koekenpan. Wil je ze allemaal lekker warm? Leg ze dan als je ze allemaal klaar hebt nog even in de pan met de deksel erop. 

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar afmelden kan als je dat wilt. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy